Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Van Rijn verlengt termijn regelarme instellingen

Zorginstellingen die meedoen aan het experiment regelarme instellingen, mogen hier een jaar langer mee doorgaan. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) in een brief aan de Kamer.
Van Rijn verlengt termijn regelarme instellingen

De belangrijkste reden voor de verlenging van het experiment is dat is komen vast te staan dat de voorbereiding van de experimenten meer tijd heeft gevraagd dan van te voren werd ingeschat. De staatssecretaris schrijft: ‘De facto zijn de meeste instellingen daadwerkelijk van start zijn gegaan op 1 januari 2013. Mijn intentie is altijd geweest gedurende twee jaren te experimenteren met het buiten werking stellen van regels. Die intentie realiseer ik door nu reeds aan te geven dat de uit te voeren experimenten kunnen doorlopen tot en met 31 december 2014. Op mijn vraag wie daarvoor in aanmerking wil komen is door nagenoeg alle zorgaanbieders positief gereageerd.’

Experiment
Instellingen die meedoen aan het experiment Regelarme instellingen mogen zelf de indicatie stellen voor cliënten jonger dan 80 jaar en extramurale cliënten. Doel van het Experiment Regelarme Instellingen is ervoor te zorgen dat de cliënt tevreden is en de verpleegkundigen en verzorgenden zo min mogelijk gehinderd worden door financieringschotten en overbodige bureaucratie.

2 REACTIES

 1. MIJnheer van Rijn
  Op de rijks site staat.
  Kwaliteit van zorg.
  DE zorg moet effectief zijn
  Zo kunnen zei de zorg kiezen die bij ze past????????????
  Maar pgb krijgen ze niet en inspraak al helemaal niet
  Bovendien zitten vele stijf van de onder drukkers .

 2. Lees alle reacties
 3. Mijnheer van rijn ,
  Het is u toch bekend dat er lange lijsten zijn wat je als zieken mag aftrekken bij de belasting.
  Nou als je bijv 1.800 euro kosten had in 2012 dan krijg je 500 euro terug .
  Dat betekendt dus dat je in 2013 niet meer voor je dieeten of medicijnen kan zorgen.
  Dat noem ik jezelf separeren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.