Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van Rijn verzacht ingreep ouderen in AWBZ

Mark van Dorresteijn
Mensen die nog niet de AOW-leeftijd bereikt hebben en in een AWBZ-instelling verblijven, hoeven minder eigen bijdrage te betalen dan eerst de bedoeling was. Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS heeft dat woensdag laten weten. De vermogensinkomensbijtelling voor deze groep wordt verzacht.
Van Rijn verzacht ingreep ouderen in AWBZ

De maatregel houdt in dat deze cliënten een extra vrijstelling krijgen van 10.000 euro bij het bepalen van hun eigen bijdrage. De totale vrijstelling van het vermogen komt daarmee uit op circa 31.000 euro bij een eenpersoonshuishouden. De maatregel kost het kabinet circa 17 miljoen euro.

Doekje voor het bloeden

Ouderenbond ANBO noemt de wijziging een doekje voor het bloeden. Hoewel de staatssecretaris de regeling voor een beperkt deel van de cliënten verbetert, wordt de regeling fors ingewikkelder en verandert er in de kern haast niets, concludeert de bond. ‘Een lagere vermogensinkomensbijtelling zou inmiddels logischer zijn geweest dan zo’n beperkte reparatie met deze toeters en belle’, vindt ANBO-directeur Liane den Haan. (bron: ANP)

Tip: Congres Kleinschalig zorgen voor ouderen

26 september 2013 | Reehorst Ede

Welke factoren leiden tot succesvol kleinschalig zorgen? Is kleinschalig zorgen geschikt voor alle medewerkers en alle bewoners (in somatiek en gehandicaptenzorg)? Tijdens het congres Kleinschalig zorgen voor ouderen zullen deze vragen worden beantwoord door vakgenoten en onderzoekers.
Meer informatie >>

1 REACTIE

  1. van Rijn klopt zich op de borst dat hij iets wat 17 miljoen kost (echt peanuts) heeft geregeld ; minstens het honderdvoudige (1,7 miljard !!) en wellicht nog veel meer AAN FRAUDE, verspillingen en inefficient werken ziet hij gewoon over het hoofd; of hij weet helemaal niks van de zorg, wat ik niet uitgesloten acht; dan vormt hij een mooi koppel met Schippers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.