Van Rijn wil af van ‘stapelfactuur’ eigen bijdrage Wmo

Gemeenten en het Centraal administratiekantoor (CAK) moeten rekeningen voor de eigen bijdrage in de Wmo sneller opsturen. Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS gaat kortere deadlines stellen. Dat bleek gisteren op 10 maart in een Kameroverleg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Thinkstock

Zo’n 7000 mensen hebben in september 2015 een zogeheten ‘stapelfactuur’ gekregen voor de eigen bijdrage Wmo over 2015. Het CAK, dat de eigen bijdrage berekent op basis van de werkelijk geleverde zorg, kon door alle veranderingen in de Wmo per 1 januari 2015 de rekeningen niet eerder versturen. Er was een ‘mismatch’ tussen de gegevens die de zorgaanbieder en de gemeente aanleverden, verklaarde Eva Heijblom, CAK-directeur klantcontacten, destijds in een interview met Zorgvisie: ‘Die mensen krijgen een dezer dagen de factuur van de eigen bijdragen die ze vanaf 1 januari 2015 verschuldigd zijn. Dat kan om forse bedragen gaan,

0
124

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.