Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Rijn wil snel akkoord over verdeling geld

Mark van Dorresteijn
Staatssecretaris Martin van Rijn wil snel overeenstemming over de verdeling van het extra geld in de langdurige zorg en over hoeveel in welk jaar wordt ingezet. Hij voelt ‘een positieve druk’ om het snel maar toch zorgvuldig eens te worden.
Van Rijn wil snel akkoord over verdeling geld

Dat bleek dinsdagavond na urenlang overleg op het ministerie van Volksgezondheid. Vandaag spreken de partijen verder. Van Rijn wil een snel akkoord omdat de langdurige zorg volgende week in een Kamerdebat word besproken.

360 miljoen

Dinsdag werd duidelijk dat er volgend jaar 360 miljoen beschikbaar is om de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg te verzachten, maar over de verdeling van dat budget is men het nog niet eens.

Complex

Ook Kees van der Staaij (SGP) zei na het overleg dat er voortgang is geboekt, maar dat de puzzel pas af is als alle stukjes zijn gelegd. Otwin van Dijk (PvdA) sprak van twee complexe dossiers, doelend op de onderhandelingen met Van Rijn over de langdurige zorg, maar ook op de gesprekken die separaat met minister Edith Schippers van Volksgezondheid worden gevoerd over de ziekenhuiszorg.

Steun

Naar verluidt willen de VVD en minister Schippers zich nu ook meteen verzekerd weten van steun van de oppositiepartijen ChristenUnie en SGP voor haar plan om de zorgverzekeraars meer op prijs en kwaliteit te laten sturen. Verzekerden kunnen dan minder vrij zelf bepalen welke zorg van welke specialiste ze willen. Steun van de oppositie is nodig om die plannen door de Eerste Kamer te kunnen loodsen, waar VVD en PvdA geen meerderheid hebben.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.