Van Rijn zegt sorry voor pgb-chaos

Staatssecretaris Martin van Rijn heeft zijn tijdens een verhit Kamerdebat zijn excuses aangeboden voor de ontstane chaos rond de uitbetaling van het persoonsgebonden budget. Hij beloofde daarbij opnieuw dat de betalingen binnen tien dagen zullen plaatsvinden. ‘Ook voor mij geldt: eerst zien dan geloven’, voegde hij daar aan toe na aanhoudende kritiek van de oppositie.
Staatssecretaris Martin van Rijn tijdens het pgb-debat
Staatssecretaris Martin van Rijn tijdens het pgb-debat - Foto: ANP - Martijn Beekman

De SVB is sinds 2015 verantwoordelijk voor de uitbetaling van zorgverleners, maar dat zorgt nog voor veel onduidelijkheid. Veel zorgverleners klagen over een chaotische administratie en een slechte bereikbaarheid van de SVB en zeggen dat ze hun geld nog niet hebben ontvangen. Van Rijn maakte daarvoor zijn excuses tijdens het debat, waarbij ook enkele budgethouders in het publiek zaten. Vervelend was dat tijdens de verontschuldiging van de staatssecretaris het geluid in de Kamer nog niet was ingeschakeld voor de mensen die het debat online volgden.

Prop in het systeem

Van Rijn ging tijdens het debat in op de oorzaken van

2
70

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.