Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Schaik nieuwe voorzitter rvb Spaarne Gasthuis

Hoogleraar neurologie Ivo van Schaik is afgelopen vrijdag officieel begonnen als voorzitter van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. Hij volgt Peter van Barneveld op, die met pensioen gaat.
Rvb Ivo Van Schaik P8a1449

Van Schaik (55) werkt sinds januari in het Spaarne Gasthuis. Als neuroloog heeft hij gewerkt in het OLVG en het AMC. In het AMC was hij ook afdelingshoofd en voorzitter van de divisie Hersenen en zintuigen.

Gastvrijheid

Peter van Barneveld heeft als bestuurder invulling gegeven aan zijn leiderschap met vier dingen: topzorg bieden, de gast centraal zetten, nabijheid en gepassioneerde werknemers. Speciale aandacht gaf hij aan gastvrijheid door daarvoor een afdeling op te zetten met een afdelingshoofd die van het Amstel Hotel komt. ‘Zo iemand komt binnen met een andere blik’, zegt Van Barneveld in het Haarlems Dagblad. ‘Die kijkt naar bepaalde procedures die ook anders kunnen. Ik geloof daar heilig in. Zo krijg je ook weer blije mensen. Daar hoort een nieuwe werkwijze bij, bijvoorbeeld aan het bed koken als dat nodig is.’

Vastgoed

Hoewel Van Barneveld met een gerust hart het stokje overdraagt aan Van Schaik, geeft hij aan dat vastgoed steeds meer een probleem is voor ziekenhuizen. ‘Het geld dat je daaraan uitgeeft, kun je niet uitgeven aan de zorg.’ Het Spaarne Gasthuis is bezig met nieuwbouw in Haarlem.

Toekomst

Van Schaik zet de lijn van Van Barneveld door, maar richt zich meer dan zijn voorganger op e-health en artificial intelligence. ‘Zorgen voor elkaar, verbinden en excelleren zijn belangrijke waarden in een ziekenhuis en die hebben we nodig om het Spaarne Gasthuis als topklinisch ziekenhuis te positioneren en toekomstbestendig te maken. Niemand weet precies hoe hard alle ontwikkelingen gaan in e-health en artificial intelligence, maar het ziekenhuis van de toekomst zal er anders uitzien dan nu. Hiervoor hebben we een flexibele en wendbare organisatie nodig die hierop kan inspelen zonder de kernwaarden gastvrijheid, nabijheid, partner met passie en het leveren van topzorg uit het oog te verliezen.’

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.