Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veertig procent verdient boven advies

MAARSSEN – Veertig procent van de zorgbestuurders verdient meer dan het geadviseerde maximum van de eigen vereniging van directeuren. Eenvijfde van de nieuwkomers onder de bestuurders wordt hoger ingeschaald dan de salarisadviesregeling aangeeft. Dit blijkt uit de analyse bezoldiging bestuurders en toezichthouders over 2005 op basis van jaarverslagen van zorginstellingen.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is desondanks positief over de cijfers. Op haar website laat VWS weten dat de transparantie over de beloning van bestuurders in de zorgsector de laatste jaren sterk is toegenomen. Het aantal bonussen bovenop het salaris is in 2005 niet veel gestegen. De hoogte van de bonussen is zelfs iets gedaald.

Op jaarbasis

Ruim dertig procent van de zorgbestuurders verdient boven de 150.000 euro per jaar. Uit de rapportage over 2005 blijkt dat bestuurders van ziekenhuizen het best verdienen. 21 Procent van hen verdient meer dan 200.00 euro per jaar, slechts een procent verdient minder dan 100.000 euro. In de ouderenzorg verdienen bestuurders het minst goed. Van hen krijgt 47 procent minder dan 100.000 euro op jaarbasis binnen. Van deze groep zit slechts 5 procent boven de 200.000 euro per jaar.

Exclusief

De cijfers zijn exclusief onkostenvergoeding, bonussen en ontslagvergoedingen. (VWS)

analyse bezoldiging bestuurders en toezichthouders over 2005

Meer over salarissen in weblog Bewegen moet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.