Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veghel ontevreden over uitbreiding Bernhoven

Mark van Dorresteijn
Het college van B. en W. en coalitiepartij Hart voor Veghel komen met felle reacties op het besluit van ziekenhuis Bernhoven om de vestiging van een poliklinisch diagnostisch centrum (PDC) uit te stellen. Zo meldt het Brabants Dagblad.
Veghel ontevreden over uitbreiding Bernhoven
Foto: Gérard Damoiseaux

De coalitiepartij vindt uitstel onacceptabel, omdat zij vreest voor een bouwput in het centrum van Veghel. De partij is bang dat van uitstel afstel komt. ‘Als dat het geval is komt het voorzieningenniveau voor alle Veghelaren, in het bijzonder ouderen en mensen met een beperking, in het gedrang’, aldus Hart voor Veghel in het dagblad.

Teleurstelling

Wethouder Jan van Burgsteden stelde al eerder dat hij teleurgesteld was in Bernhoven. Het ziekenhuis wil het PDC niet bouwen op het huidige terrein, zolang de rest van het terrein niet ook wordt herontwikkeld. De wethouder laat weten dat de gemeente geen middelen heeft om Bernhoven of de betrokken partijen te dwingen om sneller met de herontwikkeling te beginnen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.