Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vektis en CHS slaan de handen ineen

Vektis en CHS ontwikkelen in opdracht van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) een module waarmee zorgverzekeraars en aanbieders de rechtmatigheid van DOT-declaraties kunnen controleren. Het centrum voor informatie en standaardisatie Vektis participeert met deze samenwerking in systeemontwikkelaar CHS.
Vektis en CHS slaan de handen ineen

Vanaf 1 januari 2012 zullen alle zorgverzekeraars en aanbieders gebruikmaken van de door de twee partijen te ontwikkelen module. Op dit moment wordt nog gewerkt met een oude controlemodule van CHS. Deze controlemodule wordt uitgebreid met de DOT-controle. CHS zal deze functionaliteit per 1 januari 2012 operationeel hebben. Alle zorgverzekeraars gaan met de DOT-controleapplicatie werken.

Module

In het gezamenlijke persbericht staat dat met de module “uniformiteit ontstaat in controle van zorgproducten, waardoor administratieve lasten bij zorgaanbieders worden verminderd”. De zorgverzekeraars steunen het initiatief om de applicatie ook aan de zorgaanbieders ter beschikking te stellen, zodat controles zo vroeg mogelijk in de declaratieketen worden uitgevoerd en foutieve declaraties zo snel mogelijk hersteld kunnen worden.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Vektis ontwikkelt nieuw informatiesysteem met Logica

UNIT4 Cura voldoet als eerste zorgsysteem aan Vektis-criteria

Orde boos op inkomensanalyse Vektis

Vektis: 5,5 procent wisselt van zorgverzekeraar

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.