Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Venlo forceert lager inkomen zorgbestuurder

Mark van Dorresteijn
Gemeente Venlo stelt dat het inkomen van bestuursvoorzitter Wouter van Soest van De Zorggroep in Noord- en Midden-Limburg fors omlaag moet. Gebeurt dat niet, dan koopt Venlo volgend jaar geen zorg meer in bij de Zorggroep. Dat stelt wethouder Ramon Testroote van Venlo naar aanleiding van berichtgeving in Dagblad De Limburger.
Wouter van Soest
Wouter van Soest - Foto: De Zorggroep
Premium

Volgens het jaarverslag van De

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  7 REACTIES

  1. De wethouder heeft groot gelijk , wanneer zijn de wethouders in andere regio’s en streken zo wijs om niet alleen de topinkomens aan te pakken en de veel te grote staf/overheadkosten van grote instellingen veel te duur te contracteren.
   Wethouders ; zorg dat je bij kleinere aanbieders en ZZpers inkoopt dan heb je geen last van dure topsalarissen en veel te veel overhead en gaat het geld echt naar de klant ipv de instellings-overhead/topinkomens.

  2. Lees alle reacties
  3. De beloning was dan wel binnen de regels maar de regels zijn ook wel erg riant. Welke werknemer krijgt bij een bezuinigingsronde een overgangs regeling van 4 jaar mee?
   Hopenlijk is het een signaal naar zijn collegae dat moraal en binnen de regels blijven niet gelijk op gaat.

  4. Machtsmisbruik door de wethouder? Misschien. Maar soms heb je een mokerhamer nodig om topverdieners te laten inzien dat in crisistijden met ontslagen ze zelf voorbeeldgedrag moeten tonen en zich niet moeten beroepen op formele ‘afbouwregeltjes’.

  5. Verre van chic, het hele verhaal. Maar ook de feiten zijn naar. Natuurlijk is er een verband tussen ontslag geven aan zoveel medewerkers (noodzakelijke maatregel) en extra beloning salaris bestuurder (niet noodzakelijk en inconsequent mbt noodzaak maatregel). Wijs besluit die knieval, ondanks gedwongen. Wethouder toont ruggengraat (en maakt een statement), hoewel hopelijk niet normale gang van zaken. Bestuurders zouden eer aan zichzelf moeten houden en drie keer nadenken over extra beloningen, bonussen etc. Zeker nu tij gekeerd is en andere tijd is aangebroken.

  6. Wat een nare manier van met elkaar omgaan. Zoals DGo zegt is dit puur machtsmisbruik van de wethouder. Als ik van Soest was zou ik hier grote moeite mee hebben. Niet om het aanpassen, maar om de manier waarop. Ze zien de samenwerking met de Gemeente Venlo daar vast met veel plezier tegemoet!

  7. Een wethouder van Venlo haalt dus over de rug van de patiënten ‘zijn gelijk’. Dit lijkt op misbruik van je financiële macht. Daar zou wat aan moten worden gedaan. Zeker wanneer binnen de betreffende zorggroep zou worden gehandeld conform de regels.
   NB Er is geen enkele relatie tussen het salaris van de bestuurder en het aantal werknemers waarvoor ontslag is gevraagd.
   De wethouder had wellicht liever gehad dat de instelling over enige tijd haar faillissement had moeten aanvragen?
   In het bedrijfsleven worden CEO’s financieel gewaardeerd wanneer zij door ‘harde maatregelen’ het bedrijf meer winstgevend maken……..

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.