Venlo forceert lager inkomen zorgbestuurder

Gemeente Venlo stelt dat het inkomen van bestuursvoorzitter Wouter van Soest van De Zorggroep in Noord- en Midden-Limburg fors omlaag moet. Gebeurt dat niet, dan koopt Venlo volgend jaar geen zorg meer in bij de Zorggroep. Dat stelt wethouder Ramon Testroote van Venlo naar aanleiding van berichtgeving in Dagblad De Limburger.
Wouter van Soest
Wouter van Soest - Foto: De Zorggroep

Volgens het jaarverslag van De Zorggroep kenden bestuurders Wouter van Soest en Frank Rijnders zich vorig jaar een forse stijging van hun beloning toe. Van Soest kreeg vorig jaar meer dan een kwart miljoen, Rijnders, inmiddels met pensioen, ruim 300.000 euro. Testroote vindt dat niet uit te leggen, zeker niet nu De Zorggroep voor 476 werknemers ontslag heeft aangevraagd.

Wet normering topinkomens

Volgens Testroote heeft De Zorggroep, anders dan andere zorginstellingen, zich niet gehouden aan de Wet normering topinkomens die vorig jaar van kracht werd. ‘Bij andere zorgaanbieders zien we dat het salaris onder de maximale norm van 228.000 euro

7
146

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.