Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Verdachte mega pgb-fraude weer aan het werk

De Rotterdamse psychiater Sinan G., hoofdverdachte in een miljoenenfraude, is sinds maart gewoon weer aan het werk als psychiater. Dat meldt de Volkskrant vandaag.
Verdachte mega pgb-fraude weer aan het werk

Volgens justitie stelde G. jarenlang valse diagnoses en zou hij vervolgens uitkeringsgeld hebben geïnd. De inspectie die hem eerder op non-actief zette, zegt niet bij machte te zijn hem te stoppen, aldus De Volkskrant.

Geen tuchtzaak

De psychiater van Turkse afkomst werkt in zorginstelling Together in Berkel en Rodenrijs, gespecialiseerd in Turkse, Afghaanse en Iraanse patiënten. De IGZ spant ondanks de ernst en omvang van de verdenkingen geen tuchtzaak tegen hem aan om hem eventueel uit zijn vak te zetten. ‘Als hij fraude zou hebben gepleegd, wil dat nog niet zeggen dat hij geen goede psychiater is’, zegt een woordvoerster. ‘Het is ons niet bekend dat zijn handelen heeft gezorgd voor lijden bij patiënten.’ De inspectie zegt het oordeel van de rechter af te wachten.

Pgb

Psychiater Sinan G. handelde volgens justitie samen met de Helmondse psychiater Jos G. Ze zouden hun patiënten bijna allemaal in de Turkse gemeenschap hebben gezocht. Hun twee handlangers benaderden mensen met de vraag of ze een uitkering en een pgb wilden. Vervolgens zouden de psychiaters valse medische verklaringen hebben opgesteld met diagnoses van zware psychiatrische stoornissen.

Onschuldig

De ‘patiënten’ werden getraind in het voorwenden van hun ziekte, aldus justitie. Daarna zouden ze samen met handlangers, die zich voordeden als ‘neef’, naar de keuringsarts zijn gegaan voor een uitkering. Soms kregen ze volgens justitie zelfs medicijnen om versuft over te komen. De neven dienden ook de aanvraag voor het pgb in. De pgb’s varieerden van 6.700 tot 36.000 euro per cliënt per jaar. Het geld zou zijn verdeeld tussen psychiaters, handlangers en neppatiënten. Justitie vermoedt dat dit hen tientallen miljoenen euro’s heeft opgeleverd. Enkele patiënten hebben inmiddels toegegeven de boel te hebben opgelicht. Psychiater Sinan G. ontkent alle beschuldigingen. (Volkskrant – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Arrestaties voor miljoenenfraude met pgb

Mogelijk 1600 valse patiënten in fraudezaak pgb

ZN: Stop pgb-fraude met face-to-face indicatie

11 REACTIES

 1. WAAROM ER ‘GEEN GELD IS’ VOOR EEN PGB VOOR SCHRIJNENDE GEVALLEN? DEZE PSYCHIATERS WETEN HET:
  FOTO hoofd-fraudeur JOS GERARDS: http://spiritueelondernemersnetwerk.ning.com/profile/JosGerards. Hij is gewoon a.h. werk in zijn praktijk in Helmond.
  FILMPJE met hoofd-fraudeur SINAN GÜLSAÇAN:
  http://vimeo.com/41906883. Per mrt2012 is ook hij weer gewoon a.h. werk als psychiater (bij Together te Berkel en Rodenrijs).
  “In de islam is liegen geoorloofd tegen niet-moslims.”

 2. Lees alle reacties
 3. Als hij fraude zou hebben gepleegd wil dat nog niet zeggen dat hij geen goede psychiater is.
  Wat een laffe redenering.
  Een psychiater met een crimineel brein gaat mensen helpen. Zo currupt is die man. Is deze figuur zelf wel in analyse geweest of zijn diploma soms vals.

 4. Tja, wat moet je hier nu aan toevoegen.
  Ambtenaren gelieerd aan de zorg bedenken en constateren veel,maar de zorg wordt er helaas nooit beter van.
  Weg met dit soort artsen, en omdat er sprake is van vermeodelijke fraude ook geen uitkering, niet nodig wat ze hebben schaapjes op het droge.

 5. Onbegrijpelijk dat de Inspectie geen tuchtklacht indient. Hun handelen (liegen over diagnoses en niet geïndiceerde medicatie toedienen) is toch duidelijk een laakbare manier van met je vak omgaan. Laat het tuchtcollege dan zelf beslissen wat zij vinden dat de sanctie moet zijn. Het is toch te dol dat artsen die duidelijk hun stinkende best doen en zich een keertje vergissen wel een waarschuwing krijgen, en andere artsen die jarenlang opzettelijk de boel bedonderen zich niet eens hoever te verantwoorden!

 6. Sinan G heeft toch alleen maar schade aan het plebs toegebracht; had hij daarnaast een wacksine gegooid op de Dam of had hij iets gezegd net als collega Tulleken (uitlating Friso) dan waren we voorgoed van Sinan af (want daar moet geen misverstand over bestaan: door het heel, heel, heel lichte vergrijp van de zeer, zeer goede arts Tulleken kan hij het in dit land wel vergeten. Wat een verschrikkelijk land.

 7. vreemd dat IGZ van mening is dat iemand die op een ethisch verwerpelijke manier met zorggelden omgaat geen slecht arts is. Met deze redenering kun je de meeste dealers ook als goed apotheker definieren. Hun klanten zijn immers tevreden over de geleverde producten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.