Dat vermoedt Hans de Jong, bestuurder van het Sint Jans Gasthuis in Weert.
Hij vraagt zich af of inhoudelijke
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanHij vraagt zich af of inhoudelijke
BSL Media & Learning
Varrolaan 114, 3584 BW Utrecht
Postbus 246, 3990 GA Houten
Dat er een spel gaande is, baart geen opzien, echter, de poltiek staat allang buiten spel. Schippers en Van Rijn hebben de regie volledig uit handen gegeven aan de zorgverzekeraars en hebben niets meer te vertellen.
De Jong: ‘De vraag is in welke mate inhoudelijke argumenten het winnen van politiek machinaties’
Inhoudelijke argumenten winnen het nooit van politiek machinaties tenzij u bereid bent ook macht te laten gelden…
Dat er een politiek spel gaande is klopt. Tussen voornamelijk de minister van VWS en de zorgverzekeraars.
Maar het lijkt erop dat zelfs (bepaalde) ziekenhuisbestuurders niet weten hoe je de zorg op een zodanige manier concentreert dat er goede zorg voor een goede prijs ontstaat. Want aortarupturen moeten nu juist wél heel snel geopereerd worden! Daar hoef je zelfs geen medische achtergrond voor te hebben om dat te begrijpen.
Ik nodig dhr. De Jong graag uit om de zorgconcentratiematrix te kijken op de webpagina Zorgconcentratie, http://bit.ly/1jj2ogI (eigen site). Het is echt niet zo moeilijk.
Dit is wat men krijgt als men de zorg uit handen geeft aan commerciële bedrijven met een winstoogmerk. Men roept dat de kwaliteit van de zorg beter moet, en kunnen dan in de discussie die volgt geen inhoudelijke argumenten noemen. Onder het mom van kwaliteit willen de zorgverzekeraars verder te bezuinigen op de zorg. Ondertussen zijn ze alleen uit op winst over de ruggen van de burgers, die braaf hun premie betalen voor de steeds magerder zorg. De winsten bij de zorgverzekeraars stijgen elk jaar maar komen niet ten goede aan de zorg, het marketingbudget is honderden miljoenen en wordt gebruikt om ons weer over te halen volgend jaar toch maar weer bij verzekeraar A of B te blijven/komen.
Kortom dit is marktwerking in de zorg.
Blijkbaar speelt dit door (een groot deel) van Nederland. Niet alleen in Weert maar ook in de Haagse Regio zouden volgens de plannen van de Zorgverzekeraars voor 3 ziekenhuizen de Eerste Hulp én Intensive Care gesloten moet worden. Bronovo en Antoniushove in Den Haag en Het Lange Land in Zoetermeer.
De kans/risico op meer overlijden door langere rijtijden is groot. Het is absurd om op 170.000 inwoners geen SEH en IC meer te hebben.
Geld is de belangrijkste drijfveer mensen levens een bij zaak.
Van rijn is de weg kwijt
dgo zo is het echt eerst iets mankeren dan vechten voor je ongezondheid.
Ouderen worden nergens meer ontzien.
Lange reistijd kan ook fout gaan en reizen duur,
En bij een politiek spel behoort geen inhoudelijke argumenten, heeft men bij VWS inmiddels wel door. Dan verlies je het namelijk altijd.
Maar het zelf hard spelen is slecht voor het electoraat. En dus laten de zorgverzekeraars zich voor het karretje spannen?!?
Waarom wordt er uiteindelijk toch niet tegen geprotesteerd? Wellicht voelen gezonde mensen de noodzaak niet zo sterk. Pas wanneer men wat gaat mankeren wordt iemand ermee geconfronteerd dat de medische voorziening toch wel erg ver weg is. Maar dan is het te laat en anders is men wel ’te ziek’ om nog te kunnen protesteren.
En bewijs nu maar eens dat je vader of moeder niet zou zijn overleden wanneer deze naar de SEH, die enkele jaren geleden is gestopt, had kunnen worden gebracht……………….