Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vérian moet loonsverlaging terugdraaien

De Gelderse thuiszorgorganisatie Vérian moet de loonsverlaging van haar medewerkers onmiddellijk terugdraaien. Dat heeft de Zutphense rechter op bepaald na een kortgeding dat FNV tegen Vérian had aangespannen. Sinds maart betaalt de organisatie haar personeel 20 tot 30 procent minder loon.
Vérian moet loonsverlaging terugdraaien

Volgens de rechter is er onvoldoende onderbouwing van de eenzijdig opgelegde herindelingen van functies en loonsverlagingen. Ook is de maatregel in strijd met de cao van het personeel. FNV spande eerder deze maand een kort geding aan tegen Vérian over de kwestie. De loonsverlaging treft zo’n zeshonderd thuiszorgmedewerkers.

TSN

De Gelderse thuiszorgorganisatie Vérian moet de doorgevoerde loonsverlaging van de medewerkers onmiddellijk terugdraaien. Dat oordeelde de rechter donderdag.Volgens FNV gaat het om salarisverlagingen van 20 tot 30 procent. Het salaris van het personeel werd met ingang van maart verlaagd. Daardoor gingen zij er honderden euro’s per maand op achteruit. ‘De medewerkers van Vérian hebben maandenlang actie gevoerd en in spanning gezeten. De uitspraak van de rechter heeft ook consequenties voor andere thuiszorgorganisaties zoals TSN, die eenzijdig de lonen verlagen’, zegt FNV-onderhandelaar Marian Beldsnijder. TSN verlaagt de lonen volgens de bond met zo’n 30 procent.

Vervolgstappen

Vérian wilde donderdag geen commentaar geven. ‘We gaan de inhoud van de uitspraak bestuderen en beraden ons op vervolgstappen’, aldus een woordvoerster. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.