Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verlies geboortezorg bedreigt fusie Sionsberg

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Als er geen goede oplossing komt voor de geboortezorg in Noordoost-Friesland loopt de fusie tussen de ziekenhuizen De Sionsberg in Dokkum en Nij Smellinghe in Drachten gevaar. Dat zegt interim-bestuursvoorzitter Johan Wagenaar van De Sionsberg in het Friesch Dagblad.
Verlies geboortezorg bedreigt fusie Sionsberg

Schrappen van alle verloskundige zorg zou twee keer zoveel banen kosten dan de dertig tot veertig waar nu sprake van is. Extra ontslagen betekenen hogere kosten voor het sociaal plan.

Financiële problemen

Wanneer daarvoor onvoldoende geld blijkt te zijn, is het volgens Wagenaar de vraag of Nij Smellinghe met De Sionsberg verder wil: ‘Ze investeren in dit ziekenhuis en ouderenzorg, maar willen dan wel dat het op lange termijn financieel gezond kan zijn.’ Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft sinds 1 april Peter Littooy als nieuwe bestuursvoorzitter. Hij komt vanuit Medisch Centrum Leeuwarden. Op 8 maart maakte Nij Smellinghe het voornemen tot overname van de Sionsberg bekend.

Inspectie voor de gezondheidszorg

Wagenaar hoopt ook cardiologie en orthopedie terug te halen, zo laat hij de krant weten. Eind vorig jaar werd bekend dat De Sionsberg moest stoppen met complexe oncologische operaties en cardiologische ingrepen. Het ziekenhuis kon niet meer voldoen aan de kwaliteitsnormen. Vervolgens is met de Inspectie en De Friesland Zorgverzekeraar een plan opgesteld waarbij het ziekenhuis verder zou gaan als centrum voor planbare zorg. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Sionsberg en Nij Smellinghe willen fuseren

Krappel weg bij ziekenhuis De Sionsberg

Sionsberg wordt centrum voor planbare zorg

Loek Winter lonkt naar De Sionsberg

Sionsberg mag zorgpost langer open houden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.