Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verlies kort geding kost VWS 36 miljoen

VWS mag de zorgsector geen korting opleggen van 35 miljoen. Dit was de uitspraak die de voorzieningenrechter vanochtend deed in het kort geding dat de Brancheorganisaties Zorg tegen VWS hadden aangespannen.
Verlies kort geding kost VWS 36 miljoen

VWS moet de zorg direct de 35 miljoen betalen. De rechter stelt daarmee de brancheorganisaties in het gelijk. Zij hadden het kort geding aangespannen omdat VWS met de op te leggen korting de afspraken uit het ‘ova-convenant’ zou schenden. Daarin was afgesproken dat arbeidsvoorwaarden marktconform zouden blijven zodat de zorg kon blijven concurreren met andere sectoren. “Het gaat in een tijd waarin we grote moeite hebben om aan gekwalificeerd personeel te komen niet aan om tegelijkertijd een korting op te leggen”, zegt BOZ-woordvoerder Jacques Bettelheim. Hij heeft “met instemming kennis genomen” van de uitspraak van de rechter. Bettelheim: ”Nu gaan we weer over tot de orde van de dag.”

Teleurgesteld

VWS is teleurgesteld en vindt dat de rechtbank de zaak onvoldoende heeft onderzocht, zo laat woordvoerder Lilian Jansen weten.”Wij hadden gehoopt op een bodemprocedure waarin het spoedeisende belang beter was uitgezocht. Volgens ons is er geen bewijs geleverd dat er daadwerkelijk zorginstellingen in de financiële problemen zijn gekomen door de korting die zou worden opgelegd.” VWS beraadt zich samen met de landsadvocaat op de mogelijkheden van een hoger beroep.

(Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

BOZ spant kort geding aan tegen VWS

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.