Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleeghuis De Kreek onder verscherpt toezicht

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 1 december verscherpt toezicht ingesteld bij verpleeghuis De Kreek te 's Gravenzande.
Verpleeghuis De Kreek onder verscherpt toezicht

Verpleeghuis De Kreek maakt onderdeel uit van Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest te Delft.

Oorzaak verscherpt toezicht

De IGZ heeft dit najaar verpleeghuis De Kreek drie keer bezocht, waarvan twee maal onaangekondigd. Aanleiding waren signalen in de media over ernstige tekortkomingen in de zorgverlening. De inspectie constateert dat de kwaliteit van zorg niet op orde is. De Kreek voldoet niet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg zoals vastgelegd in de Kwaliteitswet Zorginstellingen. De inspectie maakt zich grote zorgen over de personeelsbezetting die kwalitatief en kwantitatief onvoldoende is. Reden voor de IGZ om verscherpt toezicht in te stellen.

Maatregelen

De IGZ wil dat De Kreek per ommegaande de personeelsbezetting op orde brengt. Daarnaast heeft de IGZ de raad van bestuur opgedragen om een plan van aanpak te maken waarin zij aangeven op welke termijn de verbetermaatregelen geïmplementeerd zijn. De IGZ gaat de voortgang van de opgelegde maatregelen nauwgezet volgen door extra aangekondigde en onaangekondigde bezoeken.

Duur verscherpt toezicht

De IGZ stelt verscherpt toezicht in tot 31 maart 2010. Op deze datum zal de IGZ beoordelen of het verscherpt toezicht kan worden beëindigd of dat andere maatregelen noodzakelijk zijn. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Van der Wal geeft fout verpleeghuis toe

IGZ: bestuurder moet patiëntveiligheid bewaken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.