Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleeghuis kort op koekjes bij de koffie

De teamleider van de facilitaire dienst van verpleeghuis De Horst in Emmen heeft aan alle bewoners laten weten dat er te veel geld aan voeding wordt uitgegeven. Dat bericht het Dagblad van het Noorden.
Verpleeghuis kort op koekjes bij de koffie

De facilitaire dienst heeft een brief verstuurd na geconfronteerd te zijn met een forse overschrijding van het budget voor maaltijden en versnaperingen. In de brief aan de bewoners somt de teamleider een aantal maatregelen op die per direct moeten worden doorgevoerd: geen rauwkost als maaltijdcomponent, geen appelmoes en vruchten, eenmaal per week een ei, door de week geen koekjes bij de koffie. Volgens het dagblad zijn de maatregelen een interpretatie van afspraken tussen de raad van bestuur van zorgorganisatie Leveste en de cliëntenraad. “Wij vinden het vervelend deze maatregelen te moeten nemen. We hebben meer geld aan voeding uitgegeven dan we hadden”, schrijft de teamleider.

Onaangenaam verrast

Joke Mengerink-Hogevonder van de raad van bestuur van Leveste is onaangenaam verrast door de brief. “De kwaliteit van het eten staat al langer ter discussie”, zegt zij in het dagblad. “Daarover hebben we gesprekken gevoerd met de leverancier. Die heeft beloofd verbeteringen aan te brengen.” De kwantiteit en de keuzemogelijkheden in het menu zijn een ander hoofdstuk, zegt Mengerink. “Met de cliëntenraad zijn afspraken gemaakt over de samenstelling van de voeding en over de herverdeling van budgetten. Het is niet minder geworden, maar anders. Het is mij te gemakkelijk om dan meteen te zeggen dat bezuinigingen de oorzaak zijn, alhoewel de rek er in onze sector de laatste tijd wel uit is. We kunnen niet alle dagen roomboter presenteren. De uitgaven moeten verantwoord zijn. Er zijn grenzen aan wat wel en niet mogelijk is en daarover zijn duidelijke afspraken gemaakt. Als een afdeling zich daar niet aan heeft gehouden, dan moet er worden ingegrepen.” (Dagblad van het Noorden)

Lees ook:

Zorgzwaartebekostiging dreigt verpleeghuis fataal te worden

VWS-beleid jaagt oudere verpleeghuis in

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.