Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleeghuis Oudshoorn behaalt Gouden Milieuthermometer Zorg

Als eerste verpleeghuis in Nederland heeft Verpleeghuis Oudshoorn de Gouden Milieuthermometer Zorg behaald. Met dit keurmerk wordt onderstreept dat het verpleeghuis aantoonbaar invulling geeft aan een duurzame bedrijfsvoering.
Verpleeghuis Oudshoorn behaalt Gouden Milieuthermometer Zorg

Op het dak van het verpleeghuis staan 36 zonnecollectoren die ervoor zorgen dat het water uit de kraan wordt verwarmd. En er wordt in het hele gebouw gebruik gemaakt van LED verlichting, wat leidt tot zo’n vijftig procent energiebesparing. Manager SMK Ineke Vlot overhandigde de Gouden Milieuthermometer Zorg tijdens de officiële opening van het nieuwe gebouw van Verpleeghuis Oudshoorn. ‘Het is mooi om te zien dat complexe en innovatieve milieubesparende maatregelen zo goed samengaan met de vertrouwde en beschermende huiselijke woonomgeving die Verpleeghuis Oudshoorn biedt.’

Thermometer

De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door Milieu Platform Zorgsector (MPZ) in samenwerking met Stichting Milieukeur (SMK). Een zorginstelling komt in aanmerking voor een certificaat van de Milieuthermometer Zorg als aan een groot aantal criteria is voldaan. Deze criteria beslaan een breed scala aan onderwerpen waarop milieuwinst te behalen valt, zoals energie- en waterbesparende maatregelen, afvalpreventie en gevaarlijke stoffen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.