Verpleeghuizen boycotten IGZ-uitvraag

Verpleeghuizen sturen niet langer kwaliteitsinformatie op naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Ze hebben bezwaar tegen de kwaliteitsindicatoren en vinden dat de informatie verkeerd wordt gebruikt.
Afvinklijst_Fotolia_62112799_Subscription_450.jpg
Verpleeghuizen willen af van afvinklijstjes. - Foto: Fotolia

Verpleeghuizen schorten de medewerking aan de uitvraag van de IGZ voorlopig op. Dat hebben de bestuurders van verpleeghuizen vorige week besloten op een extra ledenvergadering van brancheorganisatie ActiZ. Ze hebben bezwaar tegen de gebruikte kwaliteitsindicatoren. Die leiden tot afvinklijstjes en ranking van verpleeghuizen die geen goed beeld geven van de werkelijke kwaliteit van zorg.

Voorbij de afvinklijstjes
ActiZ laat in een reactie weten af te willen van de afvinklijstjes van de IGZ. ‘Kwaliteit komt tot stand in het contact tussen zorgprofessionals en cliënten. Dat zal in het nieuwe kwaliteitskader ook een belangrijke rol spelen’, aldus een ActiZ-woordvoerder. ‘Met

1
63

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.