Verpleeghuizen krijgen 100 miljoen onder voorwaarden

De 100 miljoen euro die staatssecretaris Martin van Rijn dit jaar extra beschikbaar stelt voor verpleeghuizen, worden niet zonder voorwaarden uitgekeerd. Zorgkantoren gaan alvorens het geld over te maken kijken of verpleeghuizen niet zelf voldoende middelen en reserves hebben om kwaliteit te verbeteren. Dat blijkt uit de brief van die staatssecretaris van 13 januari publiceerde bij de presentatie van het nieuwe kwaliteitskader voor verpleeghuizen.
fototaliafinance180.jpg

Over de verdeling van de 100 miljoen ter verbetering van de kwaliteit van verpleeghuizen, schrijft Van Rijn: ‘Belangrijk is dat de zorgkantoren eenduidig over de inzet van deze middelen besluiten. Ik ga in gesprek met de zorgkantoren om tot gezamenlijke uitvoering te komen. Dit alles onder de voorwaarde dat per verpleeghuis een beoordeling plaatsvindt over de eigen mogelijkheden en maatregelen ten aanzien van benutting van reserves, minimalisering van de overhead, betrokkenheid cliëntenraad en personeelsvertegenwoordiging en transparantie over de te nemen maatregelen en de resultaten.’

Voorwaarden
De genoemde voorwaarden zijn verder nog niet uitgewerkt. Een woordvoerder van VWS zegt: ‘Nadere

0
88

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.