Verpleeghuizen krijgen 100 miljoen onder voorwaarden

De 100 miljoen euro die staatssecretaris Martin van Rijn dit jaar extra beschikbaar stelt voor verpleeghuizen, worden niet zonder voorwaarden uitgekeerd. Zorgkantoren gaan alvorens het geld over te maken kijken of verpleeghuizen niet zelf voldoende middelen en reserves hebben om kwaliteit te verbeteren. Dat blijkt uit de brief van die staatssecretaris van 13 januari publiceerde bij de presentatie van het nieuwe kwaliteitskader voor verpleeghuizen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
fototaliafinance180.jpg

Over de verdeling van de 100 miljoen ter verbetering van de kwaliteit van verpleeghuizen, schrijft Van Rijn: ‘Belangrijk is dat de zorgkantoren eenduidig over de inzet van deze middelen besluiten. Ik ga in gesprek met de zorgkantoren om tot gezamenlijke uitvoering te komen. Dit alles onder de voorwaarde dat per verpleeghuis een beoordeling plaatsvindt over de eigen mogelijkheden en maatregelen ten aanzien van benutting van reserves, minimalisering van de overhead, betrokkenheid cliëntenraad en personeelsvertegenwoordiging en transparantie over de te nemen maatregelen en de resultaten.’

Voorwaarden
De genoemde voorwaarden zijn verder nog niet uitgewerkt. Een woordvoerder van VWS zegt: ‘Nadere

0
174

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.