Alle zorg in Brummen door één verpleegkundig team

Een verpleegkundig team gaat 24/7 bij mensen thuis en binnen de instellingen in Brummen en omgeving zorg leveren. Philadelphia, Riwis Zorg en Welzijn, Thuiszorg Vérian en Gelre Ziekenhuizen werken samen met huisarts en initiatiefnemer Marcel Kerkhoven aan dit verpleegkundig team dat overal en altijd inzetbaar is voor lokale zorg. Het is een opmaat naar verregaande samenwerking voor lokale zorg verantwoord en dichtbij in Brummen en omgeving.
zorgverlenersFotolia400.jpg
Foto: Fotolia

Huisarts Marcel Kerkhoven zoekt al geruime tijd naar oplossingen voor problemen die zijn ontstaan sinds de grote zorgtransities. ‘Ik zie dat steeds meer zorg uit het ziekenhuis en verpleeghuis richting de eerste lijn verschuift. Dat gaat niet alleen om meer cliënten maar ook om cliënten met een steeds zwaardere zorgvraag. Eén van de uitwassen sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet is dat de thuiszorg in de wijk in hoge mate gefragmenteerd is geraakt. Er zijn allerlei nieuwe aanbieders van thuiszorg actief die vooral op onregelmatige tijden nog onvoldoende samenwerken. Zo laat de 24-uurszorg hiaten zien waarbij in het weekend of

0
95

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.