Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen beslissen mee over uitgave miljoenen

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) wil dat bij de inzet van de 132 miljoen aan extra middelen voor verpleeghuiszorg in 2016 de verpleegkundige adviesraden van instellingen meebeslissen met de raad van bestuur over de inzet van deze gelden. Dat heeft hij vorige week bij de behandeling van de begroting van VWS in de Tweede Kamer gezegd.
Verpleegkundigen beslissen mee over uitgave miljoenen

De verpleegkundige- en verzorgende adviesraden, de VAR’s, moeten meebeslissen over het inzetten van het extra geld dat verpleeghuizen volgend jaar krijgen voor meer kwaliteit. Van Rijn zei dat de VAR’s samen met de cliëntenraden en het bestuur van de instelling afspraken gaan maken. De VAR’s hebben daarbij het goedkeuringsrecht. Het geld is bedoeld voor zinvolle daginvulling en voor scholing van medewerkers. Indien er geen VAR is kan de instelling een andere vorm van medezeggenschap van medewerkers inzetten. Uit cijfers van 2014 blijkt dat slechts 13 procent van de instellingen in de VVT een VAR heeft.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.