Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleegkundigen Schiedam gebruiken iPad

Annelies Vermeulen
Door intensieve samenwerking tussen Centrum Huisartsen Schiedam en Careyn beschikken vanaf 1 december zeven verpleegkundigen in Schiedam over een iPad. Deze nemen zij mee als zij op pad gaan naar mensen thuis.
Verpleegkundigen Schiedam gebruiken iPad

De iPad verbetert de zorgvuldigheid van hun handelen doordat zij direct toegang hebben tot het medisch dossier van de patiënt. Daarnaast kunnen zij handig protocollen en richtlijnen even nakijken, waardoor gerichter gewerkt wordt. Dit voorkomt fouten en het scheelt in de hoeveelheid informatie die hulpverleners meenemen over straat. Ook wordt de iPad gebruikt om korte screeningstestjes te doen, waardoor het stellen van een verpleegkundige diagnose sneller en gemakkelijker gaat.

Communicatie

Ook is het voor patiënten mogelijk via de iPad te communiceren. Zo kan een patiënt die moeite heeft met spreken na een herseninfarct iets aanwijzen op een afbeelding of een ernstig zieke patiënt kan een pijnscore aangeven. Ook voor patiënten die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen kan de iPad gebruikt worden als vertaler.

App

De bedoeling is dat in de komende 2 jaar specifieke wijkverpleegkundige apps worden ontwikkeld. Dit in samenwerking met het LAI BV, een apple training centre in Schiedam, dat het onderwijs verzorgd. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Radiologen willen iPad voor MRI’s

Verkiezingsbelofte Australische politici: elke arts een iPad

Huisarts gebruikt iPad voor visites

2 REACTIES

  1. Fantastisch natuurlijk, dit soort ontwikkelingen. Ben zelf ook actief als leverancier van mobiele apps voor zorgmedewerkers. Meer handen aan het bed, weg met onnodige administratieve last (ergernis #1!) Kijk eens naar aenova.nl voor onze producten. Rianne, ook jij kunt contact opnemen voor informatie.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.