Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Verplegersvakbond NU’91 tegen nullijn voor lonen

NU’91, de vakbond voor verpleegkundigen en verzorgenden, gaat niet akkoord met het bezuinigingsplan van het kabinet om de verzorgers en verplegers voorlopig geen salarisverhoging meer te geven. Een woordvoerster van de bond liet dit vrijdag weten
Verplegersvakbond NU’91 tegen nullijn voor lonen

‘Het kabinet gaat helemaal niet over de cao. Dat is een zaak van werkgevers en werknemers. Wij sluiten een cao voor goede en slechte tijden. Het is paniekvoetbal om te zeggen het gaat slechter, nu mogen jullie de rekening betalen.’

Het kabinet wil op de begroting van 2014 ongeveer 4,5 miljard euro bezuinigen. Door werknemers in de zorg en elders in de publieke sector op de nullijn te zetten zou 2 miljard euro kunnen worden bespaard. (ANP)

3 REACTIES

  1. Onze salarissen zijn toch al laag, maar we blijven het werk doen, uit liefde voor onze cliënten. En arbeidstekorten werk je ook niet weg door het imago van de slechte salariëring van de bulk van medewerkers in de zorg te versterken! Wel voor nullijn vanaf hogere salarisschalen, zou het imago van de zorg verbeteren!

  2. Lees alle reacties
  3. ik hoop dat de vakbonden in hun CAO-pakket terugkeren naar een oude eisen, geen procenten maar centen. door voor de laagste inkomensschalen boven de inflatie een beperkte loonsverhoging te bewerkstelligen en het bedrag in euro’s vervolgens ook op de hogere schalen toe te passen, kan een meer rechtvaardige inkomensverdeling worden bewerkstelligd in combinatie met een beperking van inkomensuitwassen en een zekere bezuiniging. terwijl iedereen er toch niet op achteruit gaat.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.