Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht verpleeghuis De Kreek opgeheven

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) heeft eind maart het verscherpte toezicht voor verpleeghuis De Kreek in ’s-Gravenzande opgeheven. De Kreek is onderdeel van de stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest te Delft.
Verscherpt toezicht verpleeghuis De Kreek opgeheven

De Inspectie besloot tot opheffen van het toezicht omdat de instelling het opgestelde plan van aanpak goed heeft uitgevoerd. De IGZ meent dat er vooruitgang is geboekt en daardoor is het vertrouwen hersteld. Omdat het om een voorzichtig herstel gaat, blijft de IGZ het verpleeghuis intensief volgen. Zo moet de kwaliteit van de zorg op hetzelfde niveau komen als dat van de andere, recent door de Inspectie bezochte locaties van de stichting Pieter van Foreest.

Verscherpt toezicht

Het verscherpt toezicht bij verpleeghuis De Kreek werd ingesteld toen bleek dat voor de cliënten zorginhoudelijk grote risico’s aanwezig waren. Ook de personeelsbezetting was in kwalitatief en kwantitatief opzicht ruim onvoldoende. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Verpleeghuis De Kreek onder verscherpt toezicht

‘Verscherpt toezicht Huize Shelomi’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.