Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht ziekenhuis Gelderse Vallei opgeheven

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Na zes maanden is er een eind gekomen aan het verscherpt toezicht. Toch is nog niet alles in orde.

Dat meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Bestuurbaarheid in gevaar

In mei dit jaar vond de inspectie dat de bestuurbaarheid van het ziekenhuis in gevaar was gekomen. Belangrijke oorzaak was het meningsverschil over de samenwerkingsovereenkomst tussen het bestuur en de medisch specialisten. De Inspectie schrijft:  ‘De beperkte uitwerking van de samenwerkingsovereenkomst is als mede oorzaak van de bestuurscrisis uiteindelijk onderkend maar nog niet finaal geadresseerd.’ Het ziekenhuis heeft maatregelen getroffen om de samenwerking tussen raad van bestuur en medische staf te verbeteren. Ook zijn er personele wisselingen geweest in het bestuur en in de raad van toezicht van het ziekenhuis.

Patiëntveiligheid

De inspectie vindt dat het ziekenhuis genoeg heeft gedaan om zonder verscherpt toezicht verder te verbeteren. De raad van bestuur en de medische staf zijn zelf verantwoordelijk voor de verdere voortgang.  Het ziekenhuis moet onder andere nog meer aandacht besteden aan de patiëntveiligheidscultuur. Verder moet de raad van bestuur de samenwerking  met de medisch specialisten nader vastleggen.

Inspectierapport

De komende tijd houdt de inspectie in de gaten of het ziekenhuis blijft verbeteren. Als dat nodig is, kan de inspectie opnieuw maatregelen opleggen.

Lees hier het rapport:Ziekenhuis+Gelderse+Vallei+Ede+november+2017

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.