Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verveer nieuwe bestuurder Spijkenisse Medisch Centrum

Martin Verveer (54) treedt op 15 januari 2014 aan als bestuurder van het Spijkenisse Medisch Centrum. Hij volgt hiermee Bert Kool op die samen met Marcel Remijn verantwoordelijk was voor de oprichting van het medisch centrum. Het Spijkenisse Medisch Centrum opende in juni 2013 zijn deuren in het verzorgingsgebied Voorne-Putten en Rozenburg na het failliet van voorganger Ruwaard van Putten ziekenhuis.
Verveer nieuwe bestuurder Spijkenisse Medisch Centrum
Foto: Stockxchng

Het Spijkenisse Medisch Centrum kiest voor Verveer mede door zijn kennis van het verzorgingsgebied. In de jaren negentig werkte hij als coördinerend hoofd in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis.

Ingewerkt

Momenteel werkt Verveer bij de Sint Franciscus/Vlietland Groep, waar hij onder meer jarenlang verantwoordelijk was voor alle zorgafdelingen. De nieuwe bestuurder wordt intensief ingewerkt door Marcel Remijn, die als adjunct-directeur tot 1 april 2014 aan de bouw van het Spijkenisse Medisch Centrum werkt.

Opdracht

Aandachtspunt voor Verveer wordt onder meer het terugwinnen van het vertrouwen van huisartsen en patiënten uit de regio in het ziekenhuis. ‘Dat heeft de laatste tijd nogal een deuk opgelopen’, zei Remijn maandag. Daarnaast moet Verveer de doorstart en het invullen van het nieuwe zorgprofiel ook verder realiseren. Het ziekenhuis moet een zogenoemd ‘maandag-tot-en-met-vrijdag-ziekenhuis’ worden, met een uitgebreide poliklinische functie. Dat houdt in dat het accent komt te liggen op planbare zorg.

Samenwerking

In 2014 opent het Spijkenisse Medisch Centrum een nieuwe locatie in Hoogvliet. Hierin bundelen het Spijkenisse Medisch Centrum, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en het Ikazia Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam hun krachten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.