Vervolg maatschappen tuchtrechtelijk’

Maatschappen die toestaan dat een disfunctionerende dokter jarenlang schade kan aanrichten moeten collectief tuchtrechtelijk worden vervolgd. Dat vindt Piet Batenburg, voorzitter raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.
‘Vervolg maatschappen tuchtrechtelijk’

Batenburg deed zijn oproep op het symposium patiëntveiligheid dat de VVD-Kamerleden Anne Milder en Michiel van Veen organiseerden op 25 februari in de Trevezaal van de Tweede Kamer. De Kamerleden hebben een initiatiefnota ingediend waarmee zij de veiligheid in ziekenhuizen willen vergroten.

Tuchtrecht aanpassen

Batenburg ging in op de verantwoordelijkheden van de raad van bestuur voor de kwaliteit van zorg. De Eindhovense ziekenhuisbestuurder deinst er niet voor terug om in te grijpen als medisch specialisten disfunctioneren. Hij is verwikkeld in diverse rechtszaken die de op een zijspoor gezette dokters tegen hem hebben aangespannen. In 85 procent van de gevallen is

0
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.