Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Verzekeraars controleren ziekenhuisrekening niet goed

Zorgverzekeraars controleren declaraties van ziekenhuizen te laat en niet diepgaand genoeg. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit. De zeven verzekeraars moeten de NZa laten zien hoe zij hun controles gaan verbeteren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Verzekeraars controleren ziekenhuisrekening niet goed
Foto: Foto: Koen Suyk

Bovendien moeten zij mogelijke fraude planmatiger onderzoeken. Als de verzekeraars dit jaar geen verbetering laten zien, kan de NZa boetes uitdelen.

Zorginkoop

Zorgverzekeraars kunnen bij uitstek controleren of een rekening klopt en dit checken bij het ziekenhuis. Ook kunnen zij met gegevensanalyse bekijken of er afwijkingen zijn met wat andere ziekenhuizen en specialisten gemiddeld declareren. Deze informatie kunnen zij weer gebruiken bij de zorginkoop.

Boetes

Uiteraard is het de eerste verantwoordelijkheid van het ziekenhuis om correct en tijdig te declareren. Vervolgens is het de taak van de verzekeraar om te controleren of dit juist is gebeurd. Maar een goede totaalopzet

2
19

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Zoals alles in dit regeltjesland , met de huidige patroonheilige KAFKA ,hoewel onze Boetekoning OPSTELTEN hem naar de kroon steekt, is alles zo simpel geworden , qua declareren , ( voor de R-overheid )dat men IEDERE burger van sjoemelen kan , en zelfs ook vaak probeert te betichten en beboeten , vooral bestuurswettelijk, neen niet -rechtelijk.

  2. Lees alle reacties
  3. Zoals alles in dit regeltjesland , met de huidige patroonheilige KAFKA ,hoewel onze Boetekoning OPSTELTEN hem naar de kroon steekt, is alles zo simpel geworden , qua declareren , ( voor de R-overheid )dat men IEDERE burger van sjoemelen kan , en zelfs ook vaak probeert te betichten en beboeten , vooral bestuurswettelijk, neen niet -rechtelijk.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.