Verzekeraars frustreren vrije artsenkeuze’

In weerwil van het feit dat veel verzekeraars weten dat de vrije artsenkeuze moet worden gewaarborgd, komt dat niet tot uitdrukking in hun polisvoorwaarden. De Nederlandse Zorgautoriteit moet haar rol oppakken en hier een einde aan maken. Hiertoe maant Stichting Zorghuis de NZa vandaag met een handhavingsverzoek.
nza400.jpeg

In de voorwaarden van verschillende polissen van CZ, Ohra, Menzis, Zilveren Kruis/Achmea, Ditzo, de Amersfoortse staan tal van beperkingen van de vrije artsenkeuze. ‘De vrije artsenkeuze, wordt in regel én uitvoering geschonden ondanks de eerdere politieke keuze dat die gewaarborgd moet blijven’, zeggen Arwin Mulderij en Ronald van Oosterhout van Stichting Zorghuis. ‘Dit gaat in tegen de Zorgverzekeringswet. Wij willen hier actie tegen zien van de toezichthouders. Stichting Zorghuis heeft daarom vandaag een volledig dossier met overtredingen en een handhavingsverzoek naar de NZa gestuurd.’

Verplichte keuze
Zorgverzekeraars stellen bijvoorbeeld voor verschillende behandelingen de eis dat de verzekerde vooraf toestemming moet

2
186

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.