Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Verzekeraars gaan ggz-instellingen straffen

Zorgverzekeraar VGZ gaat instellingen in de ggz die onvoldoende informatie aanleveren komend jaar straffen. Dat zegt een woordvoerder van de verzekeraar vandaag.
Verzekeraars gaan ggz-instellingen straffen

VGZ geeft aan dat instellingen die volgend jaar onvoldoende informatie verstrekken over de effectiviteit van hun behandelingen volgend jaar drie procent worden gekort op hun budget. Ook Menzis laat in het Financieele Dagblad weten financiële consequenties te zullen trekken.

ZN

De verzekeraars reageren met de dreigementen op het bericht van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) eerder deze week dat in 2011 maar 1,5 procent van de behandelinformatie is aangeleverd terwijl dat volgens de afspraak 20 procent had moeten zijn. In 2014 moet in tenminste de helft van de behandelingen een meting worden aangeleverd maar het ziet er naar uit dat ggz-instellingen dat bij lange na niet gaan halen.

Beloftes

Als tegenprestatie voor de metingen beloofden de zorgverzekeraars destijds dat ze de ggz-instellingen voorschotten zouden geven voor onderhanden werk. Achmea laat in het FD weten die belofte niet nu al in te zullen trekken: ‘Maar we gaan wel in de onderhandelingen aangeven dat hetempo van meten snel omhoog moet. Er moeten grote stappen worden gezet, anders gaan we wel degelij kijken naar het betalen van voorschotten.’ GGZ Nederland erkent in de krat de belofte niet waargemaakt te hebben en verwacht snel verbetering. (FD – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Ggz mijlenver achter met resultaatgegevens

Jos Brinkmann in bestuur GGZ Noord-Holland-Noord

8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. He, he, eindelijk beginnen er wakker te worden!
    Zelf korten ze je dat je geen cent te makken hebt, als je hun zin niet doet(vb: teken van contract)Ik sta niet op hun toestemming te wachten, of ik eindelijk iemand die om hulp vraagt, deze te verlenen!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.