Verzekeraars betalen 194 miljoen aan zorg niet uit’

Zeker één op de vijf thuiszorgaanbieders hanteert al een cliëntenstop. Ze nemen geen nieuwe cliënten aan omdat zorgverzekeraars extra zorg niet uitbetalen. ‘In 2016 hebben verzekeraars 194 miljoen euro aan geleverde zorg niet uitbetaald’, zegt Hans Buijing, directeur van Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Thuiszorg Fotolia_450.jpg
Foto: Fotolia

De problemen van Buurtzorg Nederland met zorgverzekeraars zijn herkenbaar voor andere thuiszorgaanbieders, stelt Hans Buijing, directeur van de brancheorganisatie voor particuliere thuiszorgorganisaties BTN. Zorgverzekeraars die rekeningen niet betalen als het zorgplafond wordt overschreden en constante druk op tarieven. ‘In 2015 kregen thuiszorgaanbieders 80 miljoen euro niet uitbetaald. Vorig jaar was dat bedrag zelfs gegroeid tot 194 miljoen euro.’

Cliëntenstops in thuiszorg

Het gevolg is dat thuiszorgaanbieders huiverig worden om nieuwe klanten aan te nemen, zodra ze het budgetplafond hebben bereikt. ‘Zeker één op de vijf zorgaanbieders hanteert al een cliëntenstop voor bepaalde verzekeraars. Dat is niet wenselijk, maar ik begrijp

1
1279

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Niet-democratisch gecontroleerde macht, heet dat.
    Als we nou volgend jaar allemaal(!) níet contracteren en de verzekerden zelf laten declareren…….kijken wat er dan gebeurt. De ZVW biedt de verzekerden immers de mogelijkheid om bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders hun zorg te kopen. Dan mag de verzekeraar zelf de boodschap brengen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.