Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzet tegen luxe afkickkliniek Curaçao

Mark van Dorresteijn
Particuliere ggz-instellingen verzetten zich tegen de subsidie aan de afkickkliniek van Jellinek op Curaçao. De privékliniek krijgt 600.000 euro van Economische Zaken als economische stimulans voor de Antillen. Dat meldt de Volkskrant vandaag.
Verzet tegen luxe afkickkliniek Curaçao

Volgens de particuliere instellingen is dit echter een vorm van concurrentievervalsing. De PvdA heeft opnieuw Kamervragen gesteld over de kwestie.

Kunstmatig laag

“Op deze manier kan Jellinek Retreat de prijzen kunstmatig laag houden en meer privécliënten trekken”, zegt Bert Bakker, voorzitter van MEER ggz, branchevereniging van particuliere ggz-instellingen, tegen het dagblad. “We willen dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit hier onderzoek naar doet. Als je wat voor de Antillen wil doen, is dat prima, maar deze kliniek is gewoon bedoeld voor de Nederlandse markt.”

Schimmig geheel

Kamerlid Lea Bouwmeester vraagt zich af wat met particulier geld wordt betaald en wat met overheidsgeld. “Het is een schimmig geheel”, stelt het Kamerlid “Bovendien doet Jellinek Retreat allerlei toezeggingen over drugspreventie op Curaçao, maar wij krijgen signalen dat daar niets van terecht komt.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Jellinek opent exclusieve kliniek op Curaçao

AMC de Meren en Jellinek mogen fuseren

Ontslagen bij ggz-instelling Arkin na dood patiënt

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.