Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verzet tegen Rom in de ggz

Redacteur Zorgvisie
Rom moet niet worden ingezet om te benchmarken. Dat is de stelling van de initiatiefnemers van stoprom.com. De Stichting Benchmark GGZ (SBG) is het hier niet mee eens.
Psych400.jpg
Premium

De Algemene Rekenkamer was vorige

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Het is jammer dat de discussie rondom ROM zo vertroebeld wordt door wet- en regelgeving. Internationale initiatieven laten zien dat het meten van zorguitkomsten en daarop sturen wel degelijk effect kan hebben. Zie bijv. de resultaten van de Martini klinik in Hamburg. Initiatieven zoals ICHOM (www.ichom.org) dragen hieraan bij. In Nederland is het echter een soort stammenstrijd geworden. Ik vind de quote van Jos de Blok die geciteerd wordt in het artikel wel een goede, maak belangrijk wat je kunt meten en stuur daar op, en leer van elkaars uitkomsten.
   Misschien goed om het Value Based Healthcare model van Michael Porter te gaan toepassen ook op de Nederlandse GGZ. De laatste stap van dat model is Value Based Costing….

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.