Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgende verdacht van moord in verpleeghuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Een 21-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht als verzorgende van een verpleeghuis in de gemeente Binnenmaas een bewoonster om het leven te hebben gebracht. Ook wordt hij verdacht van twee pogingen tot moord, in andere verzorgingshuizen.
rechter
Foto: iStock

De man is vrijdag aangehouden, zo meldde het Openbaar Ministerie in Rotterdam maandag.

Insuline

De zaak kwam begin november aan het rollen nadat in een verzorgingshuis in de gemeente Binnenmaas een bewoonster onwel was geworden. In het ziekenhuis ontstond het vermoeden dat haar zonder medische noodzaak insuline was toegediend. De betrokken vrouw overleefde het incident.

Incidenten

Het verpleeghuis deed wel aangifte en de politie startte een groot onderzoek. Daarop kwamen twee andere soortgelijke incidenten boven water. In één van die zaken, ook in Binnenmaas, is de bewoonster wel overleden. In een instelling in Rotterdam werd een vrouw ook onwel, maar zij overleefde het. De verdachte werkte bij een aantal zorginstellingen, die allemaal zijn ingelicht door het politieteam.

Vast in beperkingen

De verdachte werkte bij een aantal zorginstellingen. ‘Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de drie incidenten, maar het onderzoek is net begonnen’’, zo zegt het OM. De Rotterdammer zit vast in beperkingen en mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat. De betrokkenen, familie en nabestaanden zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de situatie. (ANP)

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.