Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vete Achmea en Radboud bijgelegd

Sarah Berends
Achmea-verzekerden kunnen weer bij Radboudumc terecht na de bijbetaling van 9,1 miljoen aan het financiële tekort. Radboudumc legt hier nog eens 2,2 miljoen bij, zodat de overschrijding in de zorgkosten gedekt zijn.
Vete Achmea en Radboud bijgelegd

De ruzie ontstond doordat het Radboudumc voor 2,7 miljoen euro meer zorg verleende dan was afgesproken met Achmea. Omdat ze vervolgens niet meer konden declareren bij Achmea, behandelde het Radboudumc vanaf november 2013 geen Achmea-patiënten meer. Radboudumc maakte hierin echter wel onderscheid voor Achmea-patiënten die onder spoedgeval vielen. Ook maakte zij onderscheid voor kinderen en mensen die nergens anders terechtkonden voor behandeling.

Oorzaak

De oorzaak van de overschrijding is het toegenomen aantal behandelde Achmea-verzekerden in het Radboudumc. Ook komt het doordat bij een aantal Achmea-verzekerden de kosten van dure niet-planbare academische zorg hoger zijn uitgevallen dan beide partijen hadden verwacht, laat Achmea weten.

Toekomst

Om dit in de toekomst te voorkomen zijn de gemaakte afspraken over 2014 aangepast. Beide partijen geven aan dat kosten en kwaliteit van zorg een gezamenlijke verantwoording is.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.