Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VGN aan de slag met twee nieuwe bestuursleden

Redacteur Zorgvisie
Beatrijs van Riessen en Jac de Bruijn zijn per 29 november aangesteld als bestuursleden van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). De nieuwe bestuursleden volgen Gertrude van den Brink en Henk Kouwenhoven op, die na twee zittingstermijnen afscheid nemen van het VGN bestuur.
Nieuwebestuurders
Bron: VGN

Van Riessen voert haar functie uit naast haar functie als lid van de raad van bestuur van Estinea. De Bruijn is lid van de raad van bestuur van Prisma en is aangesteld als bestuurslid van VGN voor een periode van vier jaar.

Ambities verbeteren

Beatrijs van Riessen ziet uit naar de samenwerking. ‘We hebben een prachtige sector met veel verborgen schoonheden. Die wil ik graag meer zichtbaar maken, ook met het oog op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd hebben we ambities om verder te verbeteren. Zodat mensen met een beperking volwaardig meedoen, een betere positie en meer zeggenschap hebben. Zowel binnen de zorg als daarbuiten, in de samenleving. We hebben daar een mooi VN-verdrag voor, maar het gaat erom dat we het doen en ernaar handelen. Dat is een uitdaging voor de hele samenleving. Vanuit de VGN kunnen we dit beïnvloeden en daar draag ik graag actief aan bij. Met als uiteindelijk resultaat dat iedereen mee kan doen.’

Kwaliteitsinzet

Jac de Bruijn: ‘De VGN heeft als kracht om als brancheorganisatie proactief te zijn in de profilering en in het verbeteren van de positie van mensen met een specifieke of bijzondere zorgvraag. Dat is ondenkbaar zonder de kracht van medewerkers en hun positie vanuit goed werkgeverschap. Ik herken dit in de beweging die de VGN de afgelopen jaren maakt. Dat betekent kwaliteitsinzet waar ik graag aan bij wil dragen.’ Prisma is erg trots op de aanstelling van Jac. ‘Met de aanstelling van Jac kunnen we niet alleen op Prisma niveau maar ook op brancheniveau onze visie overbrengen met als doel om onze cliënten, maar ook cliënten die geen zorg ontvangen van Prisma, de best mogelijke zorg te bieden.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.