Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘VGN moet stelling nemen tegen Philadelphia’

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) moet landelijk duidelijk stelling nemen tegen managers die voornamelijk met secundaire zaken bezig zijn en die ouders, medewerkers of vakbondsbestuurders niet serieus nemen. Dat zegt oud VGN-voorzitter Paul Bottelier naar aanleiding van de casus Philadelphia.
‘VGN moet stelling nemen tegen Philadelphia’

Oud-bestuurder Bottelier vraagt zich af waarom de gehandicaptensector nog niet naar buiten gekomen is met een duidelijke veroordeling van de falende Philadelphia-bestuurders. Hij zegt dat in een opinie-artikel in vakblad Markant dat vandaag verschijnt. “Waarom roert de sector zich niet? Waar is een duidelijke standpuntbepaling van de VGN? Wie zwijgt stemt toe. Ik begrijp dat het lastig is, immers Brink was vice-voorzitter van de VGN. Maar er zijn momenten dat cliënten en medewerkers en familie het moeten winnen van persoonlijke gevoeligheden.” Volgens Bottelier moet er een veroordeling komen omdat de schade zich niet tot Philadelphia beperkt. “De sector wordt er op aangekeken, zo is de ervaring. Misschien is zo’n reactie niet terecht, maar wel begrijpelijk en ook feitelijk. Jammer voor Brinkman, Brink en Kralt en de overige leden van de raad van commissarissen. Het is niet leuk voor hun ijdelheid. Maar de schade die zij veroorzaakten is nog veel minder leuk voor de hele sector.”

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland

De huidige voorzitter van de VGN, Hans Ouwerkerk, reageert op zijn voorganger met de mededeling dat de VGN zich gaat bezinnen. “Uit de aanhoudende publiciteit komt een beeld naar voren van de gehandicaptenzorg als een sector waarin de cliënt niet centraal zou staan. Dit beeld is onjuist en doet geen recht aan de grote betrokkenheid bij de zorg voor de cliënten, zoals die uit het optreden van de medewerkers elke dag weer blijkt. Deze casuïstiek en de vele andere ontwikkelingen in de maatschappij met betrekking tot besturing, leiderschap en toezicht op non-profit-instellingen en profit-instellingen zijn wel aanleiding om ons als VGN te bezinnen op de eisen die deze zaken stellen aan de inrichting van onze organisaties.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

‘Stel oud-bestuurders Philadelphia aansprakelijk’

Commissarissen Philadelphia slaan terug

Hans Bruning nieuwe directeur VGN

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.