Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VGN schort medewerking aan Kwaliteitskader op

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) schort haar medewerking aan het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg op. De VGN concludeert dat haar leden niet kunnen voldoen aan de afspraken voor de Jaarverantwoording gehandicaptenzorg 2010 en 2011. Dit betekent dat de VGN de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg niet meer kan en wil dragen.
VGN schort medewerking aan Kwaliteitskader op

De Algemene Ledenvergadering van de VGN heeft gisteren besloten dat de VGN haar medewerking aan het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg en daarmee aan de Stuurgroep en de Projectgroep opschort. De VGN maakt dit met een brief kenbaar aan de Staatssecretaris van VWS. In deze brief geeft de VGN aan dat zij niet kan voldoen aan de afspraken.

Afspraken

Woordvoerder Erma van Lamoen geeft aan dat alle leden op de vergadering voor het opschorten van het Kwaliteitskader hebben gestemd. “Negentig procent van de doelen die in 2009 zijn gesteld voor de jaarverantwoording gehandicaptenzorg 2010 worden niet gehaald. Een concreet voorbeeld van een planning die niet gehaald wordt, is het verrichten van metingen met zorginhoudelijke indicatoren over verslagjaar 2010. De planning voor deze meting was vastgesteld van september tot eind februari 2011. Maar de benodigde digitale vragenlijsten zijn tot op heden niet beschikbaar en bovendien is verzocht de meting eind januari 2011 af te ronden. Door deze laatste twee feiten is de uitvoerbaarheid door instellingen in het geding. Want niet alleen de meetperiode is nu zeer verkort, maar ook de periode rond en tijdens de feestdagen is lastig als meetperiode.”

Planning niet gehaald

In de brief dringt de VGN aan op een gesprek met de Staatssecretaris. Tot het gesprek met de Staatssecretaris schort de VGN ook haar medewerking aan de Stuurgroep en de Projectgroep. De VGN treedt daarbij niet in de individuele verantwoordelijkheden van haar leden. De bestuurders van individuele instellingen dienen hierbij hun eigen afweging te blijven maken.

Visiedocument

Het besluit van de Algemene Ledenvergadering houdt overigens niet in dat de VGN het Visiedocument Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg ter discussie stelt. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Voorlopig geen bonussen aan Kwaliteitskader vast

‘Bureaucratie gehandicaptenzorg is tranendal’

Hans Schirmbeck directeur Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN)

Yvonne-Heijenen-Kaales manager Zorgbeleid VGN

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.