Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VGZ rectificeert, fysio’s blijven boos

Jan Kloeze
In hun communicatie met verzekerden wekte VGZ de indruk dat alleen bepaalde fysiotherapiepraktijken lagerugklachten adequaat konden behandelen. Dat heeft de verzekeraar terug moeten nemen. De KNGF vindt de rectificatie onvoldoende en stapt naar de NZa.
Lage Rugklachten 660x440

De KNGF (vereniging van fysiotherapeuten) dreigde al eerder per ultimatum juridische stappen te ondernemen als VGZ niet vóór 30 juli zou rectificeren. Dat is nu dus gebeurd. De VGZ schrijft in de rectificatie volgens de woordvoerder ‘ruimhartig’ dat onbedoeld in de communicatie met verzekerden een verkeerde indruk is gewekt. Mensen met lagerugklachten kunnen voor behandeling bij alle fysiotherapeuten terecht, zegt VGZ nu.

Aanbod blijft selectief

Maar de KNGF is niet tevreden met de opstelling van VGZ. Belangrijkste bezwaar is dat verzekerden die op de VGZ-site zoeken naar fysiotherapie voor lage-rugklachten nog altijd worden geleid naar de VGZ-gecontracteerde praktijken die dus eerder onbedoeld (dixit VGZ) exclusief werden aangeprezen. Dit zijn met name praktijken die zijn verbonden in grote samenwerkingsverbanden als Zorg1 of Fysiotopics.

Voordelen doorgeven aan klanten

De woordvoerder van VGZ wijst er echter op dat op de site in het zoekscherm eerst duidelijk wordt aangegeven dat patiënten terecht kunnen bij alle fysiotherapiepraktijken. ‘Dat wij onze klanten vervolgens in de gegeven selectie wijzen op fysiotherapiepraktijken waar ze voordelen kunnen behalen omdat we daar speciale afspraken mee hebben gemaakt, kan ons niet worden verweten’, zegt hij. Dat fysiotherapeuten hier boos over zijn, laat hij voor hun rekening. ‘Dit is voor ons geen aanleiding om er nog eens naar te kijken’, zegt hij.

De KNGF laat weten dit geschil aan de NZa voor te willen leggen en overweegt zelfs een kort geding.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.