Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vicevoorzitter Roelof Konterman vertrekt bij Achmea

Redacteur Zorgvisie
Roelof Konterman treedt eind 2018 terug als vicevoorzitter uit de Raad van Bestuur van Achmea. De reden van vertrek is dat Konterman zich meer wil gaan richten op toezichthoudende functies. Konterman stopt na een dienstverband van 36 jaar bij Achmea, waarvan ruim vijf jaar lid van de Raad van Bestuur.
Roelof Konterman

Roelof Konterman is sinds 1983 werkzaam bij Achmea in diverse functies. In 2013 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van Achmea en werd in 2015 benoemd tot vicevoorzitter. Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, wenst Konterman veel succes in de toekomst. ‘Roelof is de afgelopen jaren van groot belang geweest bij zowel de groei als de stroomlijning van onze zorgverzekeringsactiviteiten en onze internationale activiteiten’, vertelt Van Duin. ‘Wij betreuren maar respecteren uiteraard het besluit van Roelof om zich op toezichthoudende functies te gaan richten. We wensen hem hierbij veel succes.’

Verantwoordelijkheden

Binnen de Raad van Bestuur is Konterman onder meer verantwoordelijk voor de divisie Zilveren Kruis, inclusief de voormalige divisie de Friesland Zorgverzekeraar en de divisie Informatiemanagement en Informatietechnologie. Daarnaast is hij onder meer lid van de RvC van de zorgverzekeraars van Achmea en lid van de RvC van Independer.

‘Grote betrokkenheid’

Aad Veenman, voorzitter Raad van Commissarissen van Achmea, zegt dat Konterman de afgelopen jaren werd ervaren als een zeer kundig bestuurder. ‘Als lid en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur heeft hij zich met grote betrokkenheid ingezet voor Achmea en de samenleving. Het is goed te zien dat hij zijn kwaliteiten blijft inzetten, maar dan vanuit een andere positie. We zijn Roelof Dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren’, aldus Veenman.

Achmea is een moederbedrijf van bekende verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Interpolis, Avéro Achmea, OZF, Inshared, De Friesland Zorgverzekeraar en FBTO. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland met circa 14.500 medewerkers in Nederland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.