Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VieCuri en Siemens gaan langdurig samenwerken

Mark van Dorresteijn
VieCuri Medisch Centrum en Siemens Healthcare gaan intensief samenwerken op het gebied van beeldvormende technologie. Zij hebben langjarig technologisch partnership gesloten. De overeenkomst vertegenwoordigt een waarde van ruim 18 miljoen euro.
VieCuri en Siemens gaan langdurig samenwerken

De samenwerking met Siemens geeft VieCuri de beschikking tot de modernste apparatuur. Voor het ziekenhuis betekent dit een verdere verbetering van de patiëntenzorg, diagnostiek en kostenbeheersing.

Contract

Gedurende de contractperiode installeert en vervangt Siemens Healthcare alle beeldvormende medische apparatuur, waaronder MRI-scanners, CT-scanners, angiografie en nucleaire apparatuur van VieCuri. Tegen een vaste vergoeding zorgt Siemens Healthcare bovendien voor het onderhoud, software-upgrades en continue training en certificering van de medewerkers. VieCuri en Siemens zullen ook onderzoeken op welke wijze ze de samenwerking met de huisartsen in de eerstelijnszorg gestalte kunnen geven binnen de beeldvormende diagnostiek.

Nieuwste technologie

Arie van Alphen, voorzitter raad van bestuur van VieCuri: ‘We kiezen voor dit contract met Siemens omdat de medische technologie snel doorontwikkelt, terwijl radiologische apparatuur zeer kapitaalintensief is. Investeringen doe je voor zo’n tien jaar, maar apparatuur is soms na drie jaar al weer verouderd. Met dit contract kunnen we technologische veroudering voorkomen en ervoor zorgen dat we patiënten altijd via de nieuwste technieken onderzoeken. Daarnaast biedt het contract VieCuri een maximale keuzevrijheid: we zouden in bepaalde gevallen zelfs voor apparatuur van derden kunnen kiezen. We zijn van mening dat de samenwerking met Siemens uiteindelijk betere zorg voor minder geld oplevert. Dat is volgens ons een verantwoorde manier om de kosten in de zorg verder omlaag te brengen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.