Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vier nieuwe leden raad van toezicht Laurens

Redacteur Zorgvisie
Laurens heeft vier nieuwe leden gevonden voor de raad van toezicht. De raad is uitgebreid met Helma van Grevenstein, Marian Grobbink, Peter Lamers en Lodewijk de Beukelaar.
NieuweRTVLaurens-400.jpg
Foto: Laurens

Samen met de drie leden die er al waren, Pieter de Kort, Boudewijn Gerner en Teun van den Akker, gaan de nieuwe leden op zoek naar een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Dat is nodig omdat bestuurder Ids Thepass in juli vorig jaar moest opstappen nadat Laurens op de zwarte lijst van de IGZ terecht was gekomen. Zijn taken werden overgenomen door Vincent Maas, die in april 2016 aantrad als interim lid van de raad van bestuur. De raad van toezicht laat weten dat hij dit blijft tot er een nieuwe bestuursvoorzitter is gevonden.

Rol nieuwe leden
Samen met de raad van toezicht heeft Maas de crisis waarin Laurens vorig jaar terechtkwam weten op te lossen, staat in een persbericht te lezen. ‘Als raad van toezicht hebben we het afgelopen jaar stevig ingegrepen op het gebied van financiën en kwaliteit. We hebben ook samen met een hoogleraar governance ons eigen handelen kritisch onderzocht. Vervolgens is er een nieuwe koerst ingezet. Daarbij zetten we in op meer toezicht.’ De raad van toezicht, inclusief de vier nieuwe leden, zal daardoor meer intensief onderling contact hebben en vaker met medewerkers in gesprek gaan. De leden hopen dat er voor het eind van het jaar een nieuwe bestuursvoorzitter kan worden gevonden, zodat die in januari 2018 van start kan gaan.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties.Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.