Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vier op de vijf artsen en verpleegkundigen maken incident mee

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Ruim 80 procent van de artsen en verpleegkundigen maakt in hun loopbaan een medisch incident mee. Een op de vijf geënquêteerde zorgverleners is in zijn loopbaan betrokken geweest bij een incident waarbij de patiënt is overleden. Als zorgverleners betrokken zijn bij een tuchtzaak, dan vergroot dat de twijfel over eigen kunnen en het risico op fouten.
bezorgde specialist
Foto: iStock/ Kristian Sekuli
Premium

Dat blijkt uit een onderzoek

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Geachte lezer,

   Als jongere belande ik met de tractor te water. Arbeidskapitaal. Maar er is meer werk te doen!

   Met angst en beven doe ik het werk en behoud het zelfvertrouwen. Ook mijn dochter begeleid ik zo, nadat zij een auto-ongeluk heeft gehad. Een half jaar later trapt ze een Ferrari, waar ze 20 minuten in mocht rijden, op de staart.

   Door een scheiding, één gebeurtenis, raak ik alles kwijt en uiteindelijk start het Rijk een procedure omdat ik niet aan een betalingsplicht zou voldoen. Al verloor ik een eerste; ik sta op en ga verder.

   Wij mensen maken allemaal fouten. Ook mijn zus was verpleegkundige. Het kan ook je ouder of kind zijn, bij wie je een fout begaat.

   Heb elkaar lief; vergeef elkaar!

   Hoogachtend,

   Lambert Speelman

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.