Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Viersprong geef cliënten inzicht in dossier

Mark van Dorresteijn
Ggz-instelling Viersprong wil het behandelproces verbeteren door patiënten toegang te geven tot gemaakte afspraken en het eigen dossier.
Viersprong geef cliënten inzicht in dossier
Foto: Viersprong

Cliënten zijn daardoor in staat om in het online portaal dossierstukken te bekijken zoals intakeverslagen en testuitslagen. Cliënten profiteren van deze verdergaande koppeling, die technisch wordt gerealiseerd door een koppeling tussen Care4 (epd) en mijnTherapie (mijnviersprong). Van iedere cliënt in het epd kunnen gegevens zoals afspraken, intakeverslagen en ROM-vragenlijsten worden opgehaald en uitgewisseld met ‘mijnviersprong’.

Cliënt start direct met behandeling

Cliënten kunnen vanuit huis inloggen en voor het eerste gesprek informatie geven over de hulpvraag, levensloop, verwachtingen en wensen voor behandeling bij de Viersprong. Ook vinden zij er informatie die voor hen belangrijk is. De intaker en de cliënt communiceren met elkaar via het portaal. Hierdoor kunnen cliënten direct vanuit ‘mijnviersprong’ aan de slag met de behandeling.

Gezamenlijke visie

Marieke van Geffen projectleider e-health de Viersprong: ‘De samenwerking tussen de Viersprong, IPPZ en NederCare laat zien dat het koppelen van applicaties technisch gezien prima kan. Kennis delen en een gezamenlijke visie uitstralen, namelijk het de cliënt zo makkelijk mogelijk maken, was de doorslaggevende factor voor succes. De behandelaren en cliënten van de Viersprong zijn erg te spreken over het eindresultaat. We merken dat cliënten die van tevoren op het portaal hebben gelezen wat er gaat gebeuren, meer tevreden zijn. Dit geldt ook voor de intakers die met hen aan de slag gaan.’

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen.
Bekijk het dossier

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.