Vijf jaar Alexander Monro: ‘We hebben ons bestaansrecht bewezen’

Patiënten in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis zijn beduidend vaker tevreden over hun behandeling dan in andere ziekenhuizen. Het aantal vervolgoperaties ligt lager, er wordt meestal direct tijdens de operatie gestart met de reconstructie en de wachttijden binnen het behandeltraject zijn korter.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Alexander Monro, Marjolein de Jong, bestaansrecht bewezen

Bestuurder Marjolein De Jong van het Alexander Monro: ‘Deze resultaten laten zien dat specialisatie werkt.’

Alexander Monro

Het Alexander Monro Ziekenhuis bestaat nu vijf jaar en dat is groots gevierd. Een benefietavond met bijdragen van bekende Nederlanders, die tot nu toe 500.000 euro heeft opgebracht. En een lustrumsymposium waar de resultaten zijn gepresenteerd van de behandelingen over de afgelopen vijf jaar behandelingen in het ziekenhuis.

Multidisciplinaire zorg

De multidisciplinaire aanpak binnen het Alexander Monro ziekenhuis werpt zijn vruchten af. Zo ligt het aantal borstoperaties waarbij geen kankercellen achterblijven er hoger dan gemiddeld (99 tegen 97 procent). Bij 90 procent van

1
750

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Wie had dat gedacht: dat het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis na 5 jaar nog zou bestaan, en nog wel met zulke mooie resultaten, en nog wel in een formele samenwerking met het UMCU. Dat is een HARTELIJKE FELICITATIE waard voor alle professionals die zich daar al die jaren sterk voor hebben gemaakt. Echt geweldig.
    Dat de genezing van vrouwen met borstkanker nog lang een inspirerende energiebron voor iedereen in de organisatie mag blijven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.