Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vijf redenen waarom Google Health het niet gered heeft

Annelies Vermeulen
Google maakte deze week bekend te stoppen met Google Health. Informationweek heeft de vijf redenen op een rij gezet waarom Google Health het niet redde.
Vijf redenen waarom Google Health het niet gered heeft

De belangrijkste reden is dat consumenten niet geïnteresseerd zijn of zelfs niet weten wat een EPD is. Uit een onderzoek blijkt dat slechts zeven procent van de Amerikaanse consumenten weet wat een persoonlijk EPD is.

Ziekenhuis

Patiënten die wel gehoord hebben van een EPD, kiezen vaker voor het EPD van het ziekenhuis of de arts. Zij kiezen hiervoor omdat de meeste medische informatie al in het EPD is opgeslagen, in tegenstelling tot Google Health waar alle informatie zelf in gezet moet worden. 15 procent van de patiënten vindt dit te veel werk.

Importeren

De derde reden is dat niet genoeg derde partijen toestemming gaven om hun medische informatie

te importeren in Google Health. Ook werkte Google niet samen met laboratoria waardoor patiënten hun testresultaten niet in Google Health konden opvragen.

Online afspraken

Ook hadden gebruikers van Google Health niet de mogelijkheid om via het EPD te communiceren met hun zorgverleners en ook konden ze geen afspraken maken via het systeem.

Privacy

Als laatste is de kwestie waar alle EPD’s mee te maken hebben: beveiliging en privacy. Hoewel Google zegt weinig zorgen en angst over privacy te horen, waren er toch consumenten die achterdochtig waren naar de redenen van Google om medische informatie te verzamelen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Google stopt met Google Health

Google presenteert upgrade van Google Health

Google maakt Google Health persoonlijker

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.