Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vijf zorgverzekeraars vergoeden HartWacht

Redacteur Zorgvisie
Vijf zorgverzekeraars gaan de e-healthapplicatie HartWacht vergoeden. Naast Zilveren Kruis vergoeden ook VGZ, DSW, ONVZ en De Friesland het gebruik van het programma voortaan volledig. Dat meldt RTL.
HartWatch - Fotolia - 400.jpg
Foto: Fotolia

HartWacht is ontwikkeld door FocusCura en Cardiologie Centra Nederland (CCN). Hartpatiënten krijgen een apparaatje mee naar huis en kunnen met behulp van hun smartphone zelf hun bloeddruk en hartritme meten. De uitkomsten van de metingen worden gedeeld met de cardioloog, die vanuit het ziekenhuis advies kan geven aan de patiënt. Het idee is dat een bezoek aan de spoedeisende hulp of de huisarts daarmee kan worden voorkomen. De app is gemaakt voor mensen met een hoge bloeddruk, hartfalen en hartritmestoornissen.

Zilveren Kruis maakte in juni vorig jaar al bekend de app te gaan vergoeden. Nu hebben ook VGZ, DSW, ONVZ en De Friesland aangekondigd de app volledig te gaan vergoeden, schrijft RTL. Daarnaast zouden er gesprekken gaande zijn met CZ, Menzis en een aantal ziekenhuizen.  

Dossier Apps Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.