Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vilans start werkplaats Zinvolle Robotica

Redacteur Zorgvisie
Samen met Hogeschool Windesheim en tien ouderenzorgorganisaties start Vilans dit jaar met de werkplaats Zinvolle Robotica in de zorg. De zorgorganisaties gaan experimenteren met robotica, om te kijken wat het oplevert, maar ook wat er eventueel voor bedreigingen uit voortkomen.
Robotica-ThinkStock-400.jpg
Foto: Thinkstock

Dat meldt Vilans. Het kenniscentrum merkt dat er enorm veel ontwikkelingen zijn rondom robotica in de zorg, die kansen opleveren, maar waardoor ook vragen ontstaan. De werkplaats moet zorgprofessionals en docenten aan zorgopleidingen leren om te gaan met dit soort nieuwe technologie.

Experimenten met robotica
Daarbij wordt eerst gekeken naar de vragen die de betrokken partijen hebben over de inzet van robots. Docenten, zorgverleners, cliënten en mantelzorgers zullen worden gevraagd naar hun ervaringen, zodat er belangrijke thema’s kunnen worden vastgesteld, schrijft Vilans. Die ervaringen kunnen ze op speciale bijeenkomsten met elkaar delen. Het is de bedoeling dat de tien ouderenzorgorganisaties in de tussentijd experimenteren met robotica om te onderzoeken wat dit hun organisatie oplevert, maar ook wat voor bedreigingen er eventueel uit voortkomen.

Zorgorganisaties gezocht voor werkplaats
Uiteindelijk maakt de Vilans aan de hand van de ervaringen die uit de werkplaats naar voren komen handleidingen voor andere zorgorganisaties. Er wordt nog gezocht naar ouderenzorgorganisaties die willen deelnemen aan de werkplaats.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.