Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vilente verliest kort geding Renkum

De aanbesteding voor de huishoudelijke hulp in de gemeente Renkum is geldig verklaard door de rechter. Zorgorganisatie Vilente wilde met een kort geding voor elkaar krijgen dat de aanbesteding in Renkum ongeldig verklaard zou worden. De uitspraak betekent dat er niet opnieuw moet worden aanbesteed voor een kostendekkend tarief.

Volgens de rechter had Vilente op een eerder tijdstip haar fundamentale bezwaar moeten maken over de manier waarop de gemeente heeft aanbesteed. Over de hoogte van het thuiszorgtarief wilde de rechter geen uitspraak doen. Bestuurder Cees van der Togt van Vilente vindt het jammer dat de rechter geen oordeel heeft over het tarief. “We dachten dat het rapport van PricewaterhouseCoopers over de hoogte van het tarief voor huishoudelijke hulp voldoende zou zijn voor de rechter om te oordelen dat het tarief in Renkum en andere gemeenten niet kostendekkend is. De rechter wilde daar echter geen uitspraak over doen.”

Ontslagen thuiszorg

De gevolgen van de uitspraak zijn groot voor Vilente. De organisatie stoot nu haar tak voor de huishoudelijke hulp af. Het onderdeel heeft volgens Van der Togt twee jaar lang verlies opgeleverd. “We bereiden ons voor op collectieve ontslagen”, zegt de bestuurder. “Het is daarbij zo dat wij ons personeel zoveel mogelijk bij de nieuwe aanbieders in Renkum en omstreken proberen te plaatsen.” Volgens Van der Togt is het wrang dat het Vilente geld kost om personeel te plaatsen bij nieuwe aanbieders. “Deze nieuwe aanbieders zetten dat personeel namelijk in een lagere schaal. Wij konden ons personeel niet in een lagere schaal zetten. Maar met nieuwe contracten kan dat wel.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Kort geding Vilente tegen Renkum en Arnhem

Vilente stopt huishoudelijke hulp in Ede en Wageningen

Wmo uurtarief gemiddeld 2,40 euro te laag

2 REACTIES

  1. OP 26 APRIL 2012 SCHREEF IK ONDERSTAAND BERICHT. MISSCHIEN HEEFT DAN NOG EEN BIJDRAGE GELEVERD. TROUWEN MINISTER VELDHUIJZEN IS VEEL TE ZOETSAPPIG: GEMEENTEN DIE DWARSLIGGEN ONTHOUDT JE ELKE SUBSIDIE. IK HEB HET AL EENS GEZEGD: VARKENS MOET JE ALS VARKENS BEHANDELEN. EEN GEVLEUGELDE UITDRUKKING VAN MIJ DIE ME EEN EIND VERDER HEEFT GEHOLPEN IN MIJN LEVEN. DOE U ER VOORDEEL MEE. In deze rubriek heb ik al jaren geleden gewaarschuwd dat het onderbrengen van de WMO bij gemeenten HARTSTIKKE FOUT IS. Van 2 mensen die dezelfde handicap hebben maar in verschillende gemeenten wonen kan de ene afgeknepen worden omdat de gemeente noodlijdend is en de andere gemeente rijk. Dan heb je nog de gemeentefriek (kloothommels noem ik die) die meent dat hij het zo en zo moet doen, zo zuinig mogelijk moet doen, om vooral ook op die manier aan zijn carriere te werken (dus over de ruggen van de gehandicapten; vandaar de term oetlul. En dan nog dit. De gemeente heeft (als voorbeeld) 15 potjes. Voor groenvooziening, voor WMO, voor stadsonderhoud, voor sportvelden en clubs en nog een aantal. Het is voor een gemeenteambtenaar/supporter van de plaatselijke club eenvoudig om voostellen te doen om de pot van WMO maar geheel of voor een deel om te schudden in de pot van zijn geliefde club. U denkt dat ik dit alles verzin. Ik heb daar keiharde voorbeelden van VAN ALLE DRIE DE GESCHETSTE VOORBEELDEN, te weten: noodlijdende gemeente, klootzak van een ambtenaar en potjes verwisselen. Trouwens dit land heeft demond vol over discriminatei: wat te denken van een rijke gemeente die een automatische rolstoel geeft en de andere gemeente een duwrolstoel aan een vrouw die haar man van 90 kg in een rolstoel heeft zitten. DROMEN JULLIE MAAR LEKKER DOOR

  2. Lees alle reacties
  3. OP 26 APRIL 2012 SCHREEF IK ONDERSTAAND BERICHT. MISSCHIEN HEEFT DAN NOG EEN BIJDRAGE GELEVERD. TROUWEN MINISTER VELDHUIJZEN IS VEEL TE ZOETSAPPIG: GEMEENTEN DIE DWARSLIGGEN ONTHOUDT JE ELKE SUBSIDIE. IK HEB HET AL EENS GEZEGD: VARKENS MOET JE ALS VARKENS BEHANDELEN. EEN GEVLEUGELDE UITDRUKKING VAN MIJ DIE ME EEN EIND VERDER HEEFT GEHOLPEN IN MIJN LEVEN. DOE U ER VOORDEEL MEE. In deze rubriek heb ik al jaren geleden gewaarschuwd dat het onderbrengen van de WMO bij gemeenten HARTSTIKKE FOUT IS. Van 2 mensen die dezelfde handicap hebben maar in verschillende gemeenten wonen kan de ene afgeknepen worden omdat de gemeente noodlijdend is en de andere gemeente rijk. Dan heb je nog de gemeentefriek (kloothommels noem ik die) die meent dat hij het zo en zo moet doen, zo zuinig mogelijk moet doen, om vooral ook op die manier aan zijn carriere te werken (dus over de ruggen van de gehandicapten; vandaar de term oetlul. En dan nog dit. De gemeente heeft (als voorbeeld) 15 potjes. Voor groenvooziening, voor WMO, voor stadsonderhoud, voor sportvelden en clubs en nog een aantal. Het is voor een gemeenteambtenaar/supporter van de plaatselijke club eenvoudig om voostellen te doen om de pot van WMO maar geheel of voor een deel om te schudden in de pot van zijn geliefde club. U denkt dat ik dit alles verzin. Ik heb daar keiharde voorbeelden van VAN ALLE DRIE DE GESCHETSTE VOORBEELDEN, te weten: noodlijdende gemeente, klootzak van een ambtenaar en potjes verwisselen. Trouwens dit land heeft demond vol over discriminatei: wat te denken van een rijke gemeente die een automatische rolstoel geeft en de andere gemeente een duwrolstoel aan een vrouw die haar man van 90 kg in een rolstoel heeft zitten. DROMEN JULLIE MAAR LEKKER DOOR

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.